Jongerencoaching Friesland voor jongeren van 12 tot 21

contact@cajacazemiercoaching.nl

058 - 215 4017 / 06 - 2248 2792


Blogs voor jongeren


Werken aan je zelfbeeld

12 oktober 2023

Richt je op de dingen die je kunt. Herhaal niet steeds wat er aan jou mankeert, maar kijk naar je goede eigenschappen. Die heb je. Maak die groter en houd je niet teveel bezig met alles wat er mis is aan je.


Seksualiteit

22 februari 2023

Niets is zo spannend als het ontdekken van je seksualiteit. Experimenteren met seks hoort er bij, maar erover praten kan lastig zijn.


Corona

10 januari 2022

Natuurlijk heb jij last van alle maatregelen die voortkomen uit het bestaan van Covid-19! Heel vervelend dat het coronavirus ons leven nu al zo lang beheerst. En het lijkt maar te duren en te duren. Je vindt de maatregelen misschien steeds moeilijker na te leven, terwijl er allang een vaccin is.


Geen stress

15 mei 2021

Als je doelen formuleert om jezelf te helpen ergens uit te komen waar je uit wilt komen, stel je doelen dan niet te hoog. Het moet wel haalbaar zijn natuurlijk. Sta er af en toe eens bij stil: zijn ze nog haalbaar?


Positief denken

1 maart 2021

Positief denken brengt je altijd verder. Hoe je over jezelf denkt, heeft invloed op hoe je je voelt, en als je je goed voelt, presteer je beter


Je gedachten kun je sturen (2)

25 oktober 2020

Niemand kan jou boos maken, alleen jezelf! Stop! Zink niet weg in dat gevoel!


Je gedachten kun je sturen (1)

15 juni 2020

Aan een gevoel kun je niet veel doen, wel aan je gedachten erover. Die kun je sturen. Het grappige is dat als je ze verandert, je werkelijk anders gaat denken over de situatie.


Ik een lifecoach?!

16 januari 2020

Heel wat (top)sporters, zangers en andere artiesten hebben een coach, dus zo raar is het niet als jij iemand zoekt die jou helpt het beste uit jezelf te halen!


Van je fouten kun je leren

15 juni 2019

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dit spreekwoord wil zeggen dat fouten maken erbij hoort. Waar geleefd wordt, maken mensen fouten. Zoiets. Iedereen maakt wel eens fouten.


Wat wil jij met je leven?

13 januari 2019

Wat wil jij dit (school)jaar allemaal bereiken? Wel eens over nagedacht? Misschien heb je meer dan één doel. Zijn dat vage ideeën of heb jij een keer heel duidelijk tegen jezelf gezegd: dat en dat wil ik halen.


Fuzzy doelen

16 oktober 2018

Goed plannen is voor de meesten van jullie iets wat je moet leren: jij gaat de baas worden over je eigen tijd. Maar hoe doe je dat?


Sexting

1 oktober 2018

Wat bedoeld was als een leuke, spannende foto kan eindeloos op internet blijven staan. Dat was je bedoeling helemaal niet! En toch gebeurt het… Stel je voor!


Groeispurt als afslankmiddel

2 juni 2018

Als de weegschaal weer een pondje meer aan wijst dan de vorige keer, bedenk dan wel dat je nog in de groei bent en dat het logisch is dat je gewicht toeneemt.


Jezelf opnieuw uitvinden

12 maart 2018

Richt je op de dingen die je kunt. Herhaal niet steeds wat er aan jou mankeert, maar kijk naar je goede eigenschappen. Die heb je. Maak die groter en houd je niet teveel bezig met alles wat er mis is aan je.


Steeds meer kunnen is leuk

7 januari 2018

Je kunt soms flink balen van school, er zijn te veel dingen die moeten. Moeten is nooit leuk. Maar mensen zijn nieuwsgierige wezens. Nieuwe dingen leren kan een uitdaging zijn. Weet je nog toen je naar de brugklas ging? Al die nieuwe vakken? Er ging een wereld voor je open.


Je planning halen

7 november 2017

Je hebt een planning gemaakt, maar je komt toch tijd tekort? Check dan of je de tijd wel goed inschat. Zorg dat er wat ruimte is voor onverwachte dingen.« Terug naar Home-pagina