Jongerencoaching Friesland voor jongeren van 12 tot 21

contact@cajacazemiercoaching.nl

058 - 215 4017 / 06 - 2248 2792


Corona

10 - 01 - 2022


Natuurlijk heb jij last van alle maatregelen die voortkomen uit het bestaan van Covid-19! Heel vervelend dat het coronavirus ons leven nu al zo lang beheerst. En het lijkt maar te duren en te duren. Je vindt de maatregelen misschien steeds moeilijker na te leven, terwijl er allang een vaccin is.

Weet jij hoeveel mensen bij jou op school zijn gevaccineerd? De kans dat jonge mensen ernstig ziek worden van covid-19 is kleiner dan bij ouderen, maar die is er wel. Als je je laat vaccineren, doe je dat niet alleen voor jezelf, maar ook om je ouders en grootouders te beschermen én een bijdrage te leveren aan de immuniteit van de hele bevolking. Betrouwbare informatie vind je op de site van de RIVM of jouw ggd.nl.

Maar ondertussen heb je er flink last van. Je hebt online les, je kunt misschien niet sporten, je kunt niet uitgaan of feesten en je mist je vrienden. Maar het is zoals het is: in het leven van ons allemaal gebeuren dingen waar we geen invloed op hebben en waar we mee moeten zien te dealen.

Maar waar we wel invloed op hebben is hoe we daarover denken, en daarmee beïnvloedt je hoe je je voelt. Wat levert deze periode je op? Wat kan nog wel? Misschien heb je meer tijd voor jezelf of voor school, of ontdek je een nieuwe hobby. Focus eens dáárop! En gelukkig is er altijd online contact mogelijk.

Lees ook mijn blog 'Je gedachten kun je sturen' (1)

Deel dit blog op Facebook


« Bekijk alle blogs voor jongeren